HOITAVA YHTEYS -VALMENNUS

SAIRASTUNEELLE JA LÄHEISELLE

Duurissa tarjoaa valmennusta sairastuneelle ja hänen läheiselleen erilaisina kursseina ja tapahtumina, joita järjestetään sekä verkossa että livenä paikan päällä.

Tavoitteena on tukea sairastuneen ja hänen läheisensä vuorovaikutusta sekä vahvistaa molempien kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia.

HOITAVA YHTEYS -VALMENNUS SYÖPÄÄN SAIRASTUNEELLE JA LÄHEISELLE 7.-9.10.2022

Perheniemen opistolla, Tellervo Edessalon säätiön tukemana

Kriisi kuten sairaus pysähdyttää meidät tarkastelemaan täyttymättömiä kaipuita. Sairastuessa tarvitsemme nähdyksi ja kuulluksi tulemista omina itsenämme sekä aitoa yhteyttä. Myös läheinen kaipaa näitä samoja kokemuksia. Siksi voidaan nähdä, että kriisi kuten sairaus aivan kuin kutsuu ihmistä syvempään yhteyteen itsensä ja läheistensä kanssa. Voimme ajatella, että kriisissä piilee syvä mahdollisuus todelliseen aitoon elämään ja vuorovaikutukseen.

HOITAVA YHTEYS -viikonlopussa syövän kokeneelle ja läheiselle koettiin yhteyttä ja läsnäoloa, löydettiin oivalluksia ja saatiin vahvistusta asiantuntijoiden ja vertaisten kokemuksista. Viikonlopun ohjelmaan kuului luentoja, psykodraamaa, taideterapiaa, keskusteluja, harjoituksia, musiikkia sekä yhteistä jakamista. Perheniemen idyllinen kartano ja ympäristö loivat autenttisia kokemuksia. 

Valmentajina toimivat Teuvo Timisjärvi (sielunhoitoterapeutti ACC, työnohjaaja, kouluttaja, KTM), Sirkku Timisjärvi (sielunhoitoterapeutti ACC, esh-kätilö, ekspressiivinen taideterapeutti, Ihminen tavattavissa–terapeutti ®, psykodraamaohjaaja) ja Eija Porspakka (sairaanhoitaja amk, Positiivisen psykologian asiantuntija, valmentaja).

KIITÄMME KAIKKIA OSALLISTUNEITA UPEASTA VIIKONLOPUSTA!

     

KURSSIN KÄYNEIDEN AJATUKSIA

”Kiitos ihanasta ja antoisasta kurssista. Se oli hyvin järjestetty osanottajalähtöisesti.”

KURSSIN KÄYNEIDEN AJATUKSIA

”Ei tyrkytetty oppeja vaan ohjeistettiin jokainen kohdaltaan prosessoimaan aihetta. Se herätti kiinnostusta ja antoi energiaa uuden omaksumiselle. Ja aihe oli syvällinen ja tunteisiin menevä.”

KURSSIN KÄYNEIDEN AJATUKSIA

”Viikonloppu herätti ajattelemaan ja auttoi katomaan asioita uudesta näkökulmasta. Se mursi muuria sydämen ja aivojen välistä. Se loi ryhmään ihanan yhteen kuuluvaisuuden.”

KURSSIN KÄYNEIDEN AJATUKSIA

Viikonloppu oli outo ja samalla syvällinen, ihana kokemus. Asia herätti aivan uusia ajatuksia ja ulottuvuuksia. Heräsi kiinnostus jatkoa kohtaan ja asian syvällisempään tarkasteluun.”

HOITAVA YHTEYS -VALMENNUS TIIVISTETTYNÄ

valmennus

Järjestämme erilaisia kursseja ja tapahtumia sairastuneelle ja läheiselle sekä verkossa että livenä. Valmentajina toimivat Duurissan omat ja valitut ammattilaiset ja asiantuntijat.

valmennus perustuu

Valmennus pohjautuu positiiviseen psykologiaan, kokonaisvaltaiseen ihmiskäsitykseen, kristillisiin arvoihin sekä  ratkaisukeskeiseen ja sielunhoidolliseen näkökulmaan.

valmennuksen tavoitteet

Tavoitteena on tukea sairastuneen ja hänen läheisensä vuorovaikutusta sekä vahvistaa molempien kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia.

VALMENTAJINA

Eija Porspakka

positiivisen psykologian asiantuntija

sairaanhoitaja

valmentaja

kokemusasiantuntija

Sirkku Timisjärvi

sielunhoitoterapeutti ACC

esh-kätilö

ekspressiivinen taideterapeutti

Ihminen tavattavissa–terapeutti ®

psykodraamaohjaaja

Teuvo Timisjärvi

sielunhoitoterapeutti ACC

työnohjaaja

kouluttaja

KTM

YDINAJATUKSEMME

Kokonaisvaltainen ihmiskäsitys: Jokainen meistä on fyysinen, henkinen, sosiaalinen ja hengellinen arvokas kokonaisuus.

Elämän kunnioittaminen: Jokaisen elämä on ainutkertainen ja arvokas.

Positiivinen psykologia: Valmennus ja koulutus perustuvat Positiivisen psykologian tieteeseen ja tutkimuksiin.

Positiivinen terveys: Laajennettu käsitys sairauden hoidosta koko elämää koskettavaan terveyden hoitoon ja hyvinvointiin.

Voimavarakeskeisyys: Voimavaroja ja vahvuuksia kehittämällä saavutamme enemmän kuin pelkästään heikkouksia parantamalla.

Ratkaisukeskeisyys: Murramme muureja, raivaamme esteitä ja etsimme ratkaisuja päästäksemme tavoitteisiimme.

KIINNOSTUITKO? OTA YHTEYTTÄ ALLA OLEVALLA LOMAKKEELLA