TAPAHTUMAT

Duurissa järjestää tapahtumia ja valmennusviikonloppuja eri teemoilla, erilaisille asiakasryhmille. Järjestämme niitä asiakastarpeiden ja -palautteiden pohjalta sekä toiveiden ja tilausten mukaan itsenäisesti sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Tällä sivulla näet tulevat tapahtumat ja voit katsoa lyhyitä koosteita viimeisimmistä tapahtumista.

HÄPEÄSTÄ VAPAUTEEN -VIIKONLOPPU

27. – 29.1.2023

Perheniemen evankelinen opisto, Opistontie 15B 47450 Perheniemi

Häpeän takia peittelemme itseämme, luonnettamme ja jopa vahvuuksiamme. Häpeän takia käyttäydymme tavalla, joka saa meidät voimaan huonosti. Joku voi kantaa ylen määrin vastuuta suorittaen toimia ja tehtäviä – niitäkin, jotka eivät ole hänen vastuullaan. Toinen saattaa tehdä kaikkensa muiden hyvinvoinnin eteen – niin, että kaikilla olisi hyvä olla. Joku ”pelastaa” tilanteen kuin tilanteen huumorilla, joku vetäytymällä sivuun. Verhoudumme roolien taakse, koska pelkäämme hylätyksi tulemisen, merkityksettömyyden, arvottomuuden tai ulkopuolisuuden tunnetta.

Häpeästä vapauteen -viikonlopun tavoitteena on, että tiedostat elämääsi rajoittavia rooleja, alat vapautumaan häpeästä, löydät aitoa itseäsi ja vahvuuttasi sekä rohkaistut elämään sinun näköistäsi elämää. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, myös täydennyskoulutukseksi ihmissuhdetyössä toimiville.

Kurssi alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 14 sisältäen 15 tuntia ohjattua toimintaa.

Kouluttajina ovat aiheen asiantuntijat:

Teuvo Timisjärvi (sielunhoitoterapeutti ACC, työnohjaaja, kouluttaja, KTM)
Sirkku Timisjärvi (sielunhoitoterapeutti ACC, esh-kätilö, ekspressiivinen taideterapeutti, Ihminen tavattavissa–terapeutti ®, psykodraamaohjaaja)
Eija Porspakka (sairaanhoitaja, Positiivisen psykologian asiantuntija, valmentaja, kouluttaja, yrittäjä – Duurissa).

Musiikista voimaa tarjoaa: 
Salla Pitkänen (liikunnanopettaja, muusikko)

Saamamme palaute vastaavalle kurssille osallistuneelta:
Luennot avasivat asioita, sai olla tehtävissä, keskusteluissa oma itsensä, kuulla toisten kokemuksia, tuntemuksia. Konkreettisia  apuvälineitä sai tilanteista ja luennoista. Kohdattiin ihminen ihmisenä ja oli lämmin sekä turvallinen olo koko viikonlopun ajan. Psykodraama oli itselle todella avaava ja oivaltava juttu  silloinkin kun ei ollut pääroolissa. Sai kuulla toisten kokemuksia oivalluksia, ja ne avasivat myös itselle uusia näkökulmia. Ohjelma, sisältö huippuhyvä, jatkokurssi olisi hieno kokemus.” 

Viikonlopun ohjelma:  

 Perjantai 27.1.

16.30-17.45     Ilmoittautuminen, majoittuminen ja keittopäivällinen
18.00-20.00   Tervetuloa  & Tullaan tutuiksi
Mitä häpeä on ja kuinka yritämme selviytyä siitä?
20.00-             Iltapala

 Lauantai 28.1.

8.00-9.00       Aamiainen
9.00-12.00      Häpeä ihmissuhteissa – Luento & Psykodraama
12.00-13.00     Lounas
13.30-15.00     Häpeästä vapauteen – Luento & Psykodraama
15.00-15.30     Päiväkahvi & -tee
15.30-17.00     Häpeästä vapauteen – Luento & Psykodraama
17.00-17.45      Päivällinen
17.00-19.00     Saunat
19.30-20.30    Illanvietto
20.30-              Iltapala

 Sunnuntai 29.1.

8.00-9.00       Aamiainen
9.00-12.00     Häpeästä vapauteen – Taideterapia
12.00-13.00    Lounas
13.00-14.00    Yhteydessä -Lopputilaisuus
14.00-14.30    Päätöskahvi & -tee

Mitä Psykodraama on? Psykodraama on oman elämän suhteiden tarkastelemista näyttämöllistämisen avulla.  Muut ryhmäläiset voivat halutessaan osallistua apuhenkilöinä, joille päähenkilö antaa tehtävän.  Tarkoitus ei ole näytellä eikä sitä taitoa siis tarvita.  Psykodraamaan ei ole pakko osallistua, mutta se on suositeltavaa. Osallistuminen voi olla yleisönä sivusta seuraamista tai se voi olla päähenkilönä olemista.  Psykodraamaohjaaja vastaa siitä, mitä tapahtuu ja ohjaa draamaa.

Kurssiviikonlopun hinta:

Opetus 148 €
Täysihoitopaketti 84 € (sis. majoituksen 2 hh omin lakanoin ja kaikki ruokailut)
Yhden hengen huoneesta lisämaksu 34 € (varausjärjestyksessä)
Ruokailupaketti ei-majoittuville 32 € (sis. aloituskeiton, lounaat ja päiväkahvit/-teet)

Lisätiedot ja Ilmoittautuminen 13.1.2023 mennessä  https://perheniemi.com/kurssit/213, puh. 05 7574100 tai opisto@perheniemi.com.

Lämpimästi tervetuloa!

VALMENTAJINA

Eija Porspakka

positiivisen psykologian asiantuntija

sairaanhoitaja

valmentaja

kokemusasiantuntija

Sirkku Timisjärvi

sielunhoitoterapeutti ACC

esh-kätilö

ekspressiivinen taideterapeutti

Ihminen tavattavissa–terapeutti ®

psykodraamaohjaaja

Teuvo Timisjärvi

sielunhoitoterapeutti ACC

työnohjaaja

kouluttaja

KTM

VALMENNUS TIIVISTETTYNÄ

valmennus

Järjestämme erilaisia kursseja ja tapahtumia erilaisille ryhmille ja yksilöille sekä verkossa että livenä. Valmentajina toimivat Duurissan omat ja valitut ammattilaiset ja asiantuntijat.

valmennus perustuu

Valmennus pohjautuu positiiviseen psykologiaan, kokonaisvaltaiseen ihmiskäsitykseen, kristillisiin arvoihin sekä  ratkaisukeskeiseen ja sielunhoidolliseen näkökulmaan.

valmennuksen tavoitteet

Tavoitteena on tukea kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia, oman näköisen elämän löytymistä sekä vuorovaikutusta. 

VIDEOKOOSTE VIIKONLOPUSTA

TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEIDEN AJATUKSIA

”Mielikuvaharjoitukset olivat hyviä. Ruoka oli hyvää ja järjestelyt toimivat hyvin. Kurssi oli hyvä, sekä luennot että psykodraama. Ryhmäkoko oli sopiva. Toivon lisää vastaavanlaisia kursseja. Törmälä on hyvä paikka.”

TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEIDEN AJATUKSIA

”Todella kiitollinen viikonlopusta ja opettavasta materiaalista. Kipu oli haasteellista kohdata, kuulunee asiaan, mutta kipuni tuli kohdatuksi – Kiitos <3 Opetus ja harjoitteet avasivat paljon, todella tasokas ja hyvä paketti! Käytännön järjestelyt toimivat hyvin – Kiitos <3 Toivon näitä kursseja lisää ja joku etäkokonaisuus olisi myös upea ”

TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEIDEN AJATUKSIA

”Psykodraama oli hyvin mielenkiintoista, vaikka olinkin vain sivuroolissa.”

TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEIDEN AJATUKSIA

”Mielihyvää tuotti yhteinen jakaminen. Kaikki toimi erinomaisesti! Jatkoa olisi hyvä seurata! Kiitos!”

TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEIDEN AJATUKSIA

”Tämä avasi loistavasti omaa häpeää ja sen kohtaamista. Luennot ja draamaharjoitukset täydensivät toisiaan. Mielihyvää tuottivat sauna ja uinti sekä lauantaina tehty vaellus luonnonpuistoon. Oivalluksia sain psykodraamasta ja luennoista, jotka johtivat myös hyötyyn ja kasvuun omalla kohdalla. Illanistujaiset olivat kivat. Järjestelyt olivat loistavat. Ruoka hyvää ja nälkää ei tarvinnut kokea. Viikonloppu oli erittäin hyvä avaus omien häpeän tunteiden kohtaamiseen. Täytyy harjoitella, että oppii avaamaan itseään.” 

TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEIDEN AJATUKSIA

”Luennot avasivat asioita. Sai olla tehtävissä, keskusteluissa oma itsensä, kuulla toisten ”samanlaisia” kokemuksia, tuntemuksia. Konkreettisia apuvälineitä sai tilanteista ja luennoista. Kohdattiin ihminen ihmisenä ja oli lämmin sekä turvallinen olo koko viikonlopun ajan. Psykodraama oli itselle todella avaava ja oivaltava juttu – silloinkin
kun ei ollut itse pääroolissa. Sai kuulla toisten asioita ja oivalluksia, ja ne avasivat myös itselle uusia näkökulmia. Tarjoilu ja majoitus olivat hyvät Ohjelma, sisältö huippuhyvä. Jatkokurssi olisi hieno kokemus.”

TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEIDEN AJATUKSIA

”Viikonlopppu oli hyvin aikataulutettu. Tilat loistavat, mahtavaa ruokaa, hyvin jaksotettu: psykodraama – luento – psykodraama. Illanvietto oli ihana, yhdisti lisää. Jatkokursseja odottelen! Paikka loistava sekä kaikki vetäjät! Yhteishenki syntyi heti! Haastavaa oli ”ottaa vastaan” erilaista kipua, jota koki tai näki toisten kautta ja tietenkin itsessä. Mutta samalla tämä kivun näkyväksi tuleminen oli ihan parasta. Psykodraamassa oli vaikeinta olla ”lohduttamatta”. Turvallinen, avoin ilmapiiri -> HYVÄKSYNTÄ! Koko tämä viikonloppu ohjelmineen ja keskusteluineen oli huikea matka. Vertaistuki <3 yhteyden kokeminen, ohjaajien läsnäolo, avoimuus ja inhimillisyys – Kiitos <3”

TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEIDEN AJATUKSIA

”Psykodraama oli uusi ja hyvin antoisa kokemus. Myös puitteet olivat erittäin sopivat, ihanaa ruokaa, kansallispuiston läheisyys myös plussaa ja tietty uinti + saunomismahdollisuus. Ryhmäkoko sopiva, mielellään samalle ryhmälle jatkokurssi. Eijalle vielä erityiskiitos: Olet NIIN oikeassa tehtävässä. Toivon että saat tehdä tätä pitkään eri ihmisten kanssa. Pysy aina tuollaisena kuin olet <3”

TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEIDEN AJATUKSIA

”Kaikki toimi erittäin hyvin ja ruokaa oli riittävästi.”

TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEIDEN AJATUKSIA

” Oivalsin, että menneisyydessä saatuja haavoja ja malleja voi parantaa ja muuttaa. Tämä oli tiivis viikonloppu. Toivoisin pidempää esim. viikon kurssia, joka mahdollistaisi väljyyttä. Järjestelyt sujuivat hyvin.”

TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEIDEN AJATUKSIA

”Materiaalin avulla pääsen vielä käymään näitä asioita itsekseni läpi. Psykodraama oli uusi, mutta ERITTÄIN antoisa. Tuntui, että yksikin kerta avasi asioita paljon enemmän kuin mitä monta terapiaistuntoa yhteensä. Teuvon avaavat luennot, loistavat esimerkit omasta elämästä ja yleensä joka asiasta antoivat hyvän ”työkalupakin”, prosessit jatkuvat kotona. Psykodraama wauuuu! oivalluksia, monta lapsuuden traumaa avautui ja ymmärsi omaa itseään ja käytöstään paremmin. Yhteishenki ja luottamus olivat huikeita. Kiitos!”

TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEIDEN AJATUKSIA

”Koko tämä viikonloppu ohjelmineen ja keskusteluineen oli huikea matka. Vertaistuki, yhteyden kokeminen, ohjaajien läsnäolo, avoimuus ja inhimillisyys – Kiitos <3”

YDINAJATUKSEMME

Kokonaisvaltainen, kristillinen ihmiskäsitys: Jokainen meistä on fyysinen, henkinen, sosiaalinen ja hengellinen arvokas kokonaisuus.

Elämän kunnioittaminen: Jokaisen elämä on ainutkertainen ja arvokas.

Positiivinen psykologia: Valmennus ja koulutus perustuvat Positiivisen psykologian tieteeseen ja tutkimuksiin.

Positiivinen terveys: Laajennettu käsitys sairauden hoidosta koko elämää koskettavaan terveyden hoitoon ja hyvinvointiin.

Voimavarakeskeisyys: Voimavaroja ja vahvuuksia kehittämällä saavutamme enemmän kuin pelkästään heikkouksia parantamalla.

Ratkaisukeskeisyys: Murramme muureja, raivaamme esteitä ja etsimme ratkaisuja päästäksemme tavoitteisiimme.

KIINNOSTUITKO? OLISIKO SINULLA AIHE, JOSTA HALUAISIT VALMENNUSTA JA KOULUTUSTA?

OTA YHTEYTTÄ ALLA OLEVALLA LOMAKKEELLA